A27

a27omslagDit verhaal gaat over u. Althans, niet exclusief over u, maar u komt erin voor. Uw tijd. Uw haast. Uw dromen. Uw gewoonten. Uw ergernissen. Uw sleur. Uw leven.
− Ja, dat zal allemaal best.
Henri klapt de Zippo dicht en drukt het gaspedaal dieper in. Een sigaret bungelt tussen zijn lippen. Het raam glijdt open. Dit wordt mijn dag, denkt hij, zoals hij elke dag denkt. Puur voor zijn eigen ontspanning snijdt hij de auto achter hem af.
Mensen kunnen tegenwoordig niet meer rijden, denkt Malines. Normaal jakkert ze naar een grijs kantoorpand dat ze haar beste jaren offert. Vandaag niet. Haar tweelingzusje staat met pech op de vluchtstrook. En wie mag haar weer redden? Ze pakt een Wilhelminaatje en gooit de pepermuntwikkel in de berm.
Sjors schudt zijn hoofd. Hij houdt van orde, juist nu alle orde in zijn leven ontbreekt. Er is iets mis met hem. Althans, zo wordt in ’t dorp gefluisterd. Hij weet niet meer wie hij is.
− Je schrijft Sjors, maar je zegt George.
Hij voelt zich genoodzaakt een groot besluit te nemen.

Met zijn roman A27 verbindt Stefan Popa op ingenieuze wijze de levens van de drie hoofdpersonen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door dezelfde snelweg. Treffend illustreert hij het egoïsme, hedonisme en de sociale leegte van de hedendaagse wereld.

Te koop voor € 19,95 en (als het boek er niet ligt:) bestelbaar bij de boekhandel. € 12,99 als je van elektronisch lezen houdt.

RECENSIES & REACTIES

“Popa lijkt, ook gezien zijn leeftijd, de aangewezen persoon om het huidige hedonistische tijdsbeeld in boekvorm te vatten. Zo gemakkelijk zet deze jonge, fijne verhalenverteller een sterk poëtisch beeld neer. Popa heeft weten te vermijden dat zijn personages al te stereotiep zijn geworden. Het zijn eerder klonen van de huidige maatschappij die de schrijver binnen het gareel van de roman heeft weten te houden.” – Guus Bauer op Tzum en Literatuurplein.

**** – “Stefan Popa laat met zijn roman zien waar het tegenwoordig misgaat in het leven. Met de nodige humor en spot houdt Popa de lezer een spiegel voor.” – Soraya Vink op Hebban.

**** – De Wegener-kranten.

“Popa beschrijft ons drie levens, en deze uiteenlopende perspectieven maken van A27 een overtuigende schets over de worstelingen van de huidige tijd.” – Ronald Giphart in het Algemeen Dagblad.

“Een fijne roman over de sociale leegte in het ik-tijdperk. Een boek dat stof tot nadenken geeft. Ik vind het weer een heel goed boek.” – Gerda Aukes, Boekhandel Den Boer op moetjelezen.com.

“Eindelijk weer eens een roman met de nodige humor.” – René Lambert Hollaers, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

“Een geweldig boek. In de file lijken we één, maar allemaal hebben we onze eigen problemen. Ik, ik, ik. A27 is uit, maar in mijn hoofd raast het nog door. Stof om over na te denken.”Boekenwurm en Pleeg.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2024, Stefan Popa