In de schaduw van de eik

In de schaduw van de eik is een universeel verhaal over de plek die we innemen in deze wereld, maar ook over de plek die de wereld inneemt in ons leven.

Als de beroemde en bekroonde televisiekok Alex Petrescu opmerkelijk nieuws krijgt van zijn vriendin ontvlucht hij Nederland. Hij koopt een paleis in het land van zijn moeder – of nou ja, een ruïne tussen de verdwijnende bossen. Op het domein staat nog maar één oereik overeind. Een boom met een verhaal. Alex probeert het landhuis, zichzelf en bovenal het bedreigde woud te behoeden van de ondergang.
Niet iedereen is blij met Alex’ ommekeer. Als iemand hem het geheime staatsdossier van zijn moeder toeschuift, kantelt zijn wereld opnieuw. Waarom ontvluchtte ze communistisch Oost-Europa? En belangrijker nog: hoe is haar dat in hemelsnaam gelukt? Terwijl Alex de donkere waarheid van zijn verleden achterhaalt, doorgrondt hij de toekomst.

Een grootse, Europese roman van eigen bodem – aldus de eigen uitgeverij.

In de schaduw van de eik verschijnt in maart, 2023. Ga naar je favoriete boekhandel om een exemplaar voor te bestellen. Het boek is te koop voor € 23,99. Lees je liever digitaal? Dan kost het e-book € 14,99.

RECENSIES & REACTIES OP VORIG WERK

**** | “Mooie weemoedige roman”  – Paola van de Velde in De Telegraaf.

“Popa’s epos heeft iets klassieks, geschreven in een tijdloze, beeldende stijl. Het beklijft”  – Bo van Houwelingen in De Volkskrant.

“Voor alles is Popa een vitale verteller die iets kwijt móét: een verhaal dat er mag zijn” – Jeroen Vullings in Vrij Nederland.

“Het is gigantisch goed.” – Wim Krings, panellid bij DWDD boeken.

“Een fijne roman over de sociale leegte in het ik-tijdperk. Een boek dat stof tot nadenken geeft. Ik vind het heel goed.” – Gerda Aukes, Boekhandel Den Boer.

**** | “Popa zet een bijzonder sterk verhaal neer, waarin het nu en de historie van de Balkan harmonieus samenkomen. Een boek zonder dipjes, weergegeven in een energieke taal”  – Guy Doms op Hebban.

Opperste vertelkunst. Het leest allemaal makkelijk weg, maar dat is nu juist zo knap.” – Joost van Egmond op Donau Magazine.

Waanzinnig mooi boek! Fascinerende geschiedenis! Prachtige zinnen!” – Karin Sitalsing.

Literatuur op Europese schaal, zó verweef je het persoonlijke met het mondiale, zó vertel je een verhaal dat op alle niveau’s boeit, zó stel je een eigen stijl ten dienste van het vertelde.” – Floris Kleijne.

“Popa heeft inmiddels in korte tijd vier indrukwekkende romans geschreven, die zich allemaal onderscheiden door vitaliteit, vertelvaardigheid en urgentie. Een schrijver die een groot publiek verdient.” – Ronald Giphart in het Algemeen Dagblad.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2023, Stefan Popa