Code oranje

Even klagen hoor. Ik kan nauwelijks nog nadenken. Hopen dat dit stukje afkomt. Klagen is alles wat ik kan. Het is warm, weet je wel. Te warm. Meestal is het te koud hier, kolere zeg, of te nat, maar nu is het te warm met maxima die uitlopen op te heet, en grote kans op te nat, te nat van het zweet. Tropisch warm op de Waddeneilanden en lokaal gesmolten plastic in het zuiden en zuidoosten.

Op 16 april 2002 lanceerde rapper Nelly zijn hit Hot in Herre. Volgens de weerstatistieken was het op die dag in de Bilt gemiddeld 8,3 graden, met een maximum van 10,1. Nelly is dus een aansteller. Met zijn pleister. Ice Cube, dát is pas een koele rapper. 8,3 graden is niet heet. Dat zit tegen te koud aan, kolere zeg. Nu is het pas heet. Nelly was weggesmolten in de studio wanneer het op 16 april 2002 zo heet was als nu. Een plasje Nelly onder de microfoon met plopkap. Zijn gouden tanden die op de bas van de beat uit het plasje Nelly springen en op het geluid van de snaredrum terugplonzen.

Woensdag wordt het nog warmer.
Donderdag wordt het nóg warmer.
Vrijdag wordt het kouder dan donderdag maar warmer dan vandaag.

Hitte en kans op nat zweet.

De komende dagen zullen we van oudsher afscheid nemen van ouderen, mensen met gewicht te over en natuurlijk baby’s en honden in achtergelaten auto’s. In de crematieoven is het warmer dan vandaag, maar koeler dan morgen en overmorgen. Een geluk bij een ongeluk.

Komende nachten is er weinig bewolking en nog minder slaap.

Was het maar vast herfst, zodat we weer kunnen terugverlangen naar de zomer.

Dit verhaal verscheen eerder op Shortreads.nl. 

IIk schreef dit op

Wil je dit verhaal delen met je vrienden? Dat kan bijvoorbeeld op Facebook of Twitter. Of lekker mobiel met Whatsapp.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2024, Stefan Popa