Genomineerd voor de Halewijnprijs

Ik weet het nu een klein tijdje, maar ik wil ook graag dat jij het weet. Want er is nieuws. Fantastisch nieuws zelfs. Mijn redacteur Lisanne belde en vertelde dat ik met Of de oleander de winter overleeft genomineerd ben voor de Halewijnprijs 2019. En nu staat het ook online, dus het zal wel waar zijn. Wat een heerlijk nieuws, niet? Ik vind het een hele eer.

De Halewijnprijs is de literatuurprijs van de stad Roermond die elk jaar wordt toegekend aan een literair talent dat extra belangstelling verdient. Ik wil de deskundige jury geenszins beïnvloeden, maar: lange leve Roermond!

Mijn vrouw en ik hebben pas een huis met plavuizen gekocht. Er moet dus best wat gebeuren. Nu twijfel ik of we wel of geen schouw moeten bouwen voor het bronzen beeldje dat op het spel staat. Nu ja, ik ben niet goed in winnen. Meedoen is belangrijker, zeg ik dan maar.

Het aardige is dat Sylvia Hubers, ex-Shortreads, ook genomineerd is voor de prijs. Verdere kanshebbers zijn Reggie Baay, Paul Gellings, Toine Heijmans en Wanda Reisel. In januari 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Moge de winnaar winnen!

IIk schreef dit op

Wil je dit verhaal delen met je vrienden? Dat kan bijvoorbeeld op Facebook of Twitter. Of lekker mobiel met Whatsapp.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2024, Stefan Popa