Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 17.948.255 Nederlanders mijn debuutroman Verdwenen grenzen niet hebben gelezen*. Dat zijn best wel wat mensen. Nog niet, moet ik schrijven. HarperCollins Holland heeft namelijk besloten om Verdwenen grenzen opnieuw te drukken, exact tien jaar(!) na verschijning. Hoe mooi? Zo mooi!

En het boek is zelfs iets goedkoper dan verwacht, omdat al die fijne boekhandels besloten om het boek in te kopen. Eerst zou het een druk op afroep worden (POD), maar nu is het dus een ‘echte’ herdruk. Hoera!

Dus als je hem nog niet hebt (en wel wilt): ga naar de plaatselijke boekhandel. Bijvoorbeeld naar Den Boer in Baarn of Boekhandel Krings in Sittard, die er destijds alles aan hebben gedaan om er een succes van te maken. Dankzij die twee werd het boek besproken in dat ene programma dat niet meer genoemd mag worden.

Enfin, ik ben blij. Zonder dit boek was er geen Stefan Popa, de auteur. Zonder Verdwenen grenzen geen In de schaduw van de eik, mijn laatste roman, en alles wat daartussen verscheen. Je eerste en laatste roman zijn de meest dierbare boeken, waarvan er slechts één voor altijd dierbaar blijft.

* Er zijn meer dan 10.000 boeken verkocht, afgerond, in druk één, herdruk, pocketeditie en e-book. Daarnaast zijn er ongeveer 2230 exemplaren uitgeleend, zo blijkt uit gegevens van Lira. Doorgevers en gezinslezers zijn dus niet meegerekend.

IIk schreef dit op

Wil je dit verhaal delen met je vrienden? Dat kan bijvoorbeeld op Facebook of Twitter. Of lekker mobiel met Whatsapp.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2024, Stefan Popa