Winterslaap

Het is weer de tijd van het jaar. Warme wijn, gebak uit de frituur én cadeautjes. Ik heb dit jaar ook iets voor jou, een kerstverhaal, een eindejaarsverhaal of nee, beter nog: een winterverhaal. Een geschenk van mij, aan jou. Het heet Winterslaap. Winterslaap is een lang kortverhaal of een kort langverhaal dat mijn debuut Verdwenen grenzen verbindt aan Of de oleander de winter overleeft en de roman die volgend jaar verschijnen moet, De vierde eik (werktitel). Een schakelstuk dat, als het goed is, ook los van het eerdere werk gelezen kan worden.

Ik heb een passage – een net woord voor een geschrapte scène – uit mijn vierde roman omgeschreven naar dit verhaal. Dat heb ik gedaan met drie, vier, soms vijf uur slaap per nacht. Lang leve het babyleven! Mocht je dus een tikfout tegenkomen dan wijt ik die aan een toepasselijk gebrek aan slaap. Fouten (of complimenten, waarom ook niet?) kun je gelukkig altijd doorgeven

Download Winterslaap gratis en voor niets als PDF of als ePub.

Geven is leuker dan krijgen. Dus je hoeft echt, echt, echt helemaal niets terug te geven voor dit verhaal… Toch iets terugdoen? Je kunt een exemplaar van Of de oleander de winter overleeft redden van de snippermachine. Of een biertje overmaken, bijvoorbeeld. Maar het leukst vind ik toch altijd een berichtje. Iets liefs om mij door de onvermijdelijke winterdip te slepen. 

Fijne feestdagen en, verdorie, gewoon eens een normaal 2022!

IIk schreef dit op

Wil je dit verhaal delen met je vrienden? Dat kan bijvoorbeeld op Facebook of Twitter. Of lekker mobiel met Whatsapp.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2023, Stefan Popa